CTR چیست؟
CTR مخفف Click Trough Rate است که به فارسی آن را نرخ کلیک ترجمه کردهاند و به این شکل استفاده میشود. تصور کنید لینک مورد نظر شما بارها و بارها به مخاطبان نشان داده شود، نسبت تعداد کلیکهای انجام شده روی لینک موردنظر به تعداد کل نمایش آن لینک را CTR یا نرخ کلیک میگویند. مهمترین نرخ کلیک در جستجوهای گوگل اتفاق میافتد، ولی لینکهای دیگری که در تبلیغات، ایمیل و دیگر پیامهای خود قرار میدهید نیز CTR دارند.
نرخ کلیک طبیعی ORGANIC CTR چیست؟
شاید در تبلیغات برخی شرکتها دیده باشید که میگویند نرخ کلیک شما را در عرض فلان روز مثلا 10 برابر افزایش میدهند. قاعدتا اگر به طور طبیعی بخواهند این کار را انجام دهند باید 10 هزار نفر استخدام کنند که هر بار بر عناوین مورد نظر شما کلیک کرده و وارد سایتتان میشوند. اما از آن جایی که عملا این کار شدنی نیست، در نتیجه یا رباتی را تعریف میکنند که این کار را انجام دهد یا عدهای به اصطلاح کلیک زن را استخدام میکنند که با ابزارهای پروکسی و آیدیهای مختلف، روی آدرس سایت در گوگل کلیک کند. شاید تا حدودی سر گوگل را بتوان شیره مالید اما به محض قطع شدن، رتبه واقعی شما در گوگل مشخص شده دوباره به جایگاه قبلی یا حتی پایینتر برمیگردد.
نرخ کلیک طبیعی، کاربران واقعی هستند که روی لینک سایت شما کلیک کرده و جذب سایتتان میشود. شما آمار دقیق از کاربران واقعی میخواهید نه یک آمار اشتباه از ربات یا کاربرانی که کارشان کلیک کردن روی عنوان سایت شما است!
این نرخ کلیک طبیعی یا Organic CTR نسبت به نرخ کلیک تقلبی شاید مدت زمان بیشتری نیاز داشته باشد، اما دوام آن بیشتر و نتیجه آن در گوگل ثابت قدمتر است. نرخ کلیک ارگانیک در واقع از همان ترافیک ارگانیک شما در گوگل بهدست میآید.
استفاده از ربات برای بالا بردن نرخ کلیک
یکی از روشهایی که ممکن است گاهی دیده شود استفاده از ربات برای ایجاد کلیکهای غیر واقعی و بالا بردن نرخ کلیک سایت است. این راه نه تنها تاثیری ندارد بلکه نتیجه عکس نیز خواهد داشت. گوگل به راحتی میتواند ربات را از کاربر تشخیص دهد. ممکن است حتی سایت را جریمه کند. پس بهتر است به جای استفاده از این روش زمان خود را صرف بهتر کردن سایت و محتوای آن کنیم.
چگونه نرخ کلیک سایت خود را افزایش دهیم؟
عوامل متعددی روی ctr تأثیرگذار هستند؛ بعضی بهطور مستقیم و بعضی نیز به صورت غیرمستقیم نرخ ctr را برای سایت شما بالا میبرند. در ادامه مهمترین عوامل را برای شما شرح خواهیم داد.
عنوان صفحه یا title tag
یکی از مهم ترین عوامل برای اینکه کاربر تصمیم بگیرد روی سایت شما کلیک کند، عنوان صفحه است. عنوان صفحه برای سئو به شدت اهمیت دارد. اما در حال حاظر بحث ما سئو نیست.
در حقیقت عنوان شما باید به گونهای باشد که کاربر اشتیاق بیشتری برای انتخابتان داشته باشد. استفاده از پرانتز یا اعداد میتوانند گزینههای خوبی برای استفاده در عنوان باشند. از این قبیل موارد زیاد هستند، با خلاقیت خود باید عنوان مناسبی برای عنوان صفحه خود انتخاب کن
توضیحات متا
توضیحات متا دقیقا زیر عنوان قرار گرفت است. اما فضای بیشتری نسبت به عنوان دارد. بهتر است در توضیحات متا خلاصهای جذاب از مطلب را به مخاطب ارائه دهید و به گونهای کاربر را تشویق کنید که وارد سایت شما شود.
schema (اسکیما) یا نشانه گذاری
شانه گذاری Schema، نوعی میکرودیتا است که انواع مختلفی دارد. پس از افزودن به یک صفحه وب، نشانه گذاری میتواند توضیحی پیشرفته ایجاد کند که در نتایج جستجو ظاهر میشود.
موتورهای جستجوگر برتر از جمله گوگل، یاهو و بینگ برای اولین بار در سال 2011 با schema همکاری کردند. نشانه گذاری میتواند کیفیت نتیجه جستجو را تعیین کند؛ از معروف ترین آن، میتوان سیستم امتیازدهی را نام برد که به صورت ستاره های زرد رنگ زیر عنوان وجود دارند.
- ۰ ۰
- ۰ نظر