دوشنبه ۲۳ تیر ۰۴

سایت گوگل آنالیتیکس چیست ؟

۱۱۸ بازديد
اگر شما یک طراح سایت تازه کار و توسعه دهنده ی وب باشید به احتمال زیاد نام گوگل آنالیتکس ها حداقل یکبار شنیده اید. اما اگر اطلاعات زیادی در ارتباط با این سایت ندارید هیچ جای نگرانی نیست زیرا در ادامه قصد داریم به بررسی سایت گوگل آنالیز بپردازیم و آن را بررسی بکنیم. از ویژگی های این گوگل آنالیتیک می شود به این موضوع اشاره کرد که این وبسایت به شما اطلاعات مفیدی در ارتباط با امار و ارقام بازدید سایتی که دارید می دهد و رفتار کاربران در وبسیات شما بررسی می کند. همچنین این وبسایت به شما می گوید که در هر دقیقه چند نفر در سایت شما حضور داشته اند. اگر این دسته از اطلاعات گفته شده برای شما جالب می باشد و می خواهید بیش تر با گوگل آنالیتیکس آشنا بشوید با ما باشید. 

گوگل آنالیتیکس چیست؟

همانطور که در مقدمه گفتیم گوگل آنالیتیکس (Google Analytics) ابزاری برای تحلیل و آنالیز سایت است که گوگل به رایگان در اختیار وبسمتران قرار داده است. این ابزار تحلیل‌گر می‌تواند اطلاعات بسیار کاملی را دربارۀ ترافیک ورودی، رفتار کاربران در سایت، نرخ تبدیل و کلی اطلاعات و گزارشات سودمند را در اختیار مدیران وب‌سایت‌ قرار دهد. اطلاعاتی که می‌تواند نقش بسیار مهمی را در بهینه‌سازی یک وب‌سایت و پیشرفت آن ایفا کند.

این ابزار به شما امکان می‌دهد که سایت، وبلاگ و شبکه‌های اجتماعی خود را زیر نظر بگیرید و اطلاعاتی مثل نحوه ‌ورود کاربر، رفتار کاربر، نرخ تبدیل، زمان ماندن در صفحات، نوع دستگاه و تمام اتفاقاتی که در سایت یا وبلاگ شما رخ می‌دهد را رصد کنید.

نحوه کار Google Analytics چگونه است؟

ابزار Google Analytics یا گوگل آنالیتیکز از First-party Cookie ها و همچنین ga code و کدهای Page Tag که Google Analytics Tracking Code (GATC) نام دارند و از نوع Javascript هستند برای جمع آوری اطلاعات در مورد بازدیدکنندگان وب سایت شما استفاده می کند.

ga code چیست؟ کد ga همان کدی است که شما در صفحات مورد نظر خود قرار می دهید تا گوگل آنالیتیکس فعال شود و بتواند اطلاعات مورد نیاز را از آن کسب و استخراج کند. در واقع با فعال نمودن کدهای مورد استفاده برای ردیابی در وب سایت خود، روبات های گوگل را قادر خواهید ساخت تا بتوانند تک به تک صفحات وب سایت شما را مشاهده کرده و تمامی اطلاعات لازم در مورد بازدیدکنندگان آن ها را در اختیارتان قرار دهند.

برنامه google analytics همچنین می تواند گزارش کاملی را در مورد تبلیغات وب سایت شما ارائه کند. همچنین قادر است به طور ناشناس رفتار بازدیدکنندگان را در وب سایت شما تحت نظر بگیرد و اطلاعاتی را مانند محل زندگی بازدیدکننده، کارها و لینک های بازدید شده توسط او در وب سایت، و هر نوع فعالیت دیگر آن ها را جمع آوری و به شما ارائه دهد.


نصب گوگل آنالیتیکس

نصب گوگل آنالیتیکس در وردپرس با استفاده از افزونه Monster Insights:

این روش ساده‌ترین و بهترین روش نصب Google Analytics به‌شمار می‌رود. وب‌سایت‌های زیادی از پلاگین Monster Insights استفاده می‌کنند و این پلاگین محبوب‌ترین افزونه Google Analytics برای وردپرس است.

Monster Insights به دو صورت رایگان و پریمیوم ارائه می‌شود که در این بخش نصب نسخه رایگان آن را بررسی خواهیم کرد. اما در صورت تمایل به استفاده از ویژگی‌های پیشرفته‌تر مانند ردیابی تجارت الکترونیک، ردیابی تبلیغات، ردیابی نویسنده و… می‌توانید از نسخه پریمیوم Monster Insights استفاده کنید. بنابراین باید نسبت به خرید این نسخه اقدام نمایید.

اولین مرحله، نصب و فعال سازی افزونه Monster Insights روی وردپرس است. پس از فعال‌سازی افزونه یک مورد جدید با عنوان «Insights » به منوی مدیریت وردپرس اضافه می‌شود که با کلیک بر روی آن، می‌توانید مراحل تنظیم Monster Insights را مشاهده کنید.

ابتدا از شما درخواست می‌شود دسته بندی وب‌سایت خود را از میان گزینه‌های پیشنهادی (وب‌سایت تجاری، وبلاگ یا فروشگاه آنلاین) انتخاب کنید. پس از انتخاب گزینه موردنظر روی دکمه Save and Continue کلیک کنید.

در مرحله بعد، روی دکمه Connect Monster Insights کلیک کنید. در این مرحله پنجره‌ای باز می‌شود که باید اطلاعات اکانت گوگل خود را وارد کنید. سپس از شما مجوز دسترسی Monster Insights به حساب Google Analytics خواسته می‌شود. به Monster Insights اجازه دسترسی به حساب Google Analytics را داده و برای ادامه بر روی گزینه Allow کلیک کنید.

مرحله آخر، انتخاب پروفایل مورد نظر برای ردیابی و پیگیری است. برای ادامه باید وب‌سایت خود را انتخاب کرده و سپس بر روی دکمه Complete authentication کلیک کنید.

Monster Insights ، در این مرحله Google Analytics را در وردپرس نصب خواهد کرد.

در ادامه تنظیمات وب‌سایت خود را انتخاب کنید. تنظیمات پیش‌فرض برای بیشتر وب‌سایت‌ها عمل می‌کند. در صورت استفاده از افزونه لینک وابسته، باید مسیری را که برای پنهان کردن لینک‌های وابسته به کار می‌برید را اضافه کنید. این کار برای شما امکان ردیابی پیوندهای وابسته در Google Analytics را فراهم می‌کند. برای ذخیره تنظیمات روی دکمه Save and Continue کلیک کنید. در مرحله بعد، Monster Insights به شما افزودنی‌هایی که نیاز به پرداخت هزینه دارد را نشان می‌دهد که در صورت ارتقا به پریمیوم می‌توانید به آن‌ها دسترسی پیدا کنید. برای عبور از این مرحله می‌توانید بر روی دکمهSave and Continue کلیک کنید.

سپس از شما درخواست می‌شود افزونه WPForms را نصب کنید، که بهترین افزونه فرم تماس با وردپرس است. می‌توانید آن را نصب کنید یا جهت عبور از این مرحله روی Skip this Step کلیک کنید. اکنون Google Analytics روی وردپرس نصب شده است. اما نکته‌ قابل توجه این‌که، مدت زمانی نیازی است تا Google Analytics آمار سایت را نمایش دهد.
تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در فارسی بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.