دوشنبه ۲۳ تیر ۰۴

تاریخچه طراحی سایت

۱۱۲ بازديد
 شاید برای خثیلی از افراغد در مورد تاریخچه طراحی سایت سوالات زیادی وجود داشته باشد و این سوال برای ان ها به وجود اید که اصلا چیشد گوگل به این جا رسید و در این حد طراحی سایت شغل پر بازدهی شده و محبو.بیت بالایی به دست آورده است .  در زمان های قدیمی تر سرعت اینترئنت به اندازه ای نبود که سایت ها محتوای زیادی داشته باشند و تنها محتوای آن ها شاید بازی با رنگ و متن ها بود .  ، در واقع با ورود زبان برنامه نویسی   HTML  طراحی سایت رونق بسیار خوبی به دست اورد و. حال برای آن که بهتر با سرگذشت طراحی سیات و تاریخچه ان آشنا شوید توصیه می کنم تا ادامه مظلب همراه ما باشید . 


شروع طراحی سایت


تیم برنرز لی(Tim Berners Lee) نخستین پروژه را به عنوان اولین طراحی وب سایت در سال 1989 آغاز کرد که این پروژه منجر شد به ایجاد یک وب سایت جهانی که در اولین روزهای سال 1991آغاز و تا سال 1993 انجام آن طول کشید.

در ابتدا اینترنت از مقداری نوشته و عکس تشکیل شده بود و در آن زمان همان عکس های ابتدایی برای مردم جالب جذاب بود. در آن روزها روش و فرمول هایی که دارای اجزای خاصی برای طراحی سایت مانند گرافیک و یا مالتی مدیا وجود نداشت .
جستو گر موزاییک تنها جستجوگری بود که آن زمان برای نشان دادن عکس و نوشته وجود داشت .سپس به منظور اطمینان از سازگاری و فراگیری طراحی سایت www که یک کنسرسیوم جهانی وب بود ایجاد شد که به اسم W3C شناخته و از سال 1994 شکل گرفت .
وهمین حالا که شما مشغول خواندن این مقاله هستید W3C همچنان مسئول ایجاد استاندارد ها در زمینه طراحی سایت می باشد .

آغاز وب و طراحی آن

در سال 1989، تیم برنرز-لی (Tim berners-Lee)، همزمان با کار در CERN، پروژه ­ی ساخت اَبَرمتن یا hypertext جهانی را، که بعداً تحت عنوان وب جهان­گستر یا همان وب جهانی (World Wide Web) شناخته شد، پیشنهاد کرد. وب جهان­گستر یا به طور ساده تر “وب” بین سال­های 1991 و 1993 متولد شد. در این مقطع، صفحات که صرفاً از متن تشکیل شده بودند، توسط یک مرورگر ساده لاین-مُد یا line-mode قابل دیدن بودند.

در 1993 مارک اندرسن (Marc Andreessen) و اریک بینا (Eric Bina) مرورگر موزایک (Mosaic) را تولید کردند. در آن زمان مرورگرهای متعددی وجود داشتند، اما اکثر آن­ها یونیکس-محور یا به عبارتی Unix-base و طبیعتاً پر از نوشته بودند. هیچ روش یک­پارچه ­ای برای طراحی عناصر گرافیکی مثل تصویر یا صدا وجود نداشت.

مرورگر موزایک بر این محدودیت فائق آمد. W3C در اکتبر 1994 با هدف “هدایت وب در جهت پتانسیل کامل آن توسط توسعه پروتکل­های مشترکی که تحول آن­را تسریع و قابلیتِ تبادلِ داده­ در آن­را تضمین می کنند” تولید شد. این اقدام مانع از این شد که شرکت­ها یک زبان برنامه­ نویسی و مرورگر خوب را انحصاری کنند، چیزی که می­توانست یکپارچگی وب را تغییر دهد.

W3C هم­­ اکنون کار استانداردگذاری را ادامه می­دهد، که امروزه با JavaScript دیده می­شود. اندرسن در 1994 کمپانی ارتباطات (Communications Corp) را احداث کرد که بعداً به نام نت‌اسکیپ (NetScape) و مرورگر نت اسکیپ 9.0 شناخته شد. نت­ اسکیپ برچسب­ های HTML خود را بی ­توجه به پروسه­ ی استاندردهای سنتی تولید کرد. برای مثال، نت ­اسکیپ 1.1 دارای برچسب­ هایی (tags) برای تغییر رنگ پس ­زمینه و ایجاد جدول در نوشته­ های صفحات وب بود.

مابین سال­های 1996 و 1999 جنگ مرورگرها رخ داد و مایکروسافت و نت ­اسکیپ برای سلطه مرورگر خود بر دیگری، جنگیدند. در این زمان، فناوری­ های جدید متعددی در این زمینه معرفی شدند، که مهترین آن­ها شیوه‌نامه آبشاری (Cascading Style Sheets)، جاوا اسکریپت و HTML پویا بودند. در کل، رقابت مرورگرها منجر به خلاقیت­های مثبت متعددی شد و به تحول سریع وب کمک کرد.

طراحی وب واکنش گرا یا ریسپانسیو (۲۰۱۰)

یک پسر به نام ایتان مارکوته (Ethan Marcotte) تصمیم گرفت رویکرد موجود را با پیشنهاد استفاده از همان محتوا، اما با طرح های مختلف برای طراحی به چالش بکشد و این پسر اصطلاح طراحی واکنش گرا را ابداع کرد.

از لحاظ فنی ما همچنان از کد های CSS و HTML استفاده می کنیم، بنابراین این تنها یک پیشرفت مفهومی به حساب می‌آید. با این وجود بسیاری از تصورات غلط در اینجا وجود دارد و طراحان فکر می کنند ریسپانیسو بودن به معنای به دست آوردن چیدمان‌های چندگانه و متفاوت است، در حالی که برای مشتری ریسپانیسو به این معناست که وب سایت روی تلفن همراه هم کار کند.

برای توسعه دهنده وب بدین معنی است که چگونه تصاویر مورد استفاده قرار می گیرند، سرعت دانلود به چه صورت است و بسیاری از موارد دیگر که در این مقاله نمی گنجد.

اما مزیت اصلی واکنش گرایی در محتوای وب سایت است. یعنی هم در صفحه نمایش دسکتاپ و هم در موبایل از لحاظ محتوا تمام موارد یکسان هستند و فقط چیدمان و نحوه‌ی نمایش آن‌ها متفاوت است.
تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در فارسی بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.