دوشنبه ۲۳ تیر ۰۴

الکسا قابل اعتماده یا نه ؟

۱۰۸ بازديد
رتبه الکسا چیست و چگونه کار می کند ؟ آیا رتبه الکسا قابل اعتماد است ؟ چجوری رتبه جعلی الکسا رو بفهمیم ؟ و ... این ها همه جزو آن دسته از سوالاتی هستند که در رابطه با رتبه الکسا زیاد پرسیده می شوند .  در الکسا در حققت باید به سایتی که یک شبه رشد صعودی زیاید می گیرد شک کرد . البته این را هم باید بیان کنیم که رتبه الکسا متغیر است و در حقیقت بالا و پایین های زیادی دارد چرا که دارد سایت شما را با همه سایت های دیگر که در حوزه سایت شما هستند بررسی می کند . به عنوان مثال ممکن است سایتی امروز رتبه اش 140 باید اما فردا رتبه آن به 150 برسد و پس فردا رتبه اش به کمتر از 140 برسد ، پس منطور از تغییرات همین تغییراتی است که گفتیم . اگر می خواهید به راحتی رتبه الکسا جعلی را تشخیص دهید توصیه می کنم تا انتهای این مطلب همراه ما باشید . 


رتبه الکسا چیست و چطور اندازه گیری می شود؟

سیستم الکسا در سال ۱۹۹۶ توسط کمپانی الکسا اینترنت تاسیس شد و در سال ۱۹۹۹ توسط کمپانی آمازون خریداری شد و تا کنون در اختیار آن است و البته آمازون سیستم صوتی دیگری به نام الکسا دارد که در واقع سیستم صوتی پشتیبانش محسوب می شود و منظور ما در این مقاله نیست. سیستم الکسا را می توان اولین سرویس رتبه سنج رایگان وب سایت به شمار آورد که امروزه هم انواع آنالیز های مختلف دیگری را پوشش می دهد. این ابزار رایگان موقعیت وب سایت شما را نسبت به رقبا تجزیه و تحلیل می کند و اطلاعاتی نظیر تعداد لینک به سایت، بک لینک ها، رتبه جهانی، رتبه کشوری و.. را برای وب سایت تعیین می کند. این سرویس یکی از بهترین سرویس ها برای متخصصان سئو و وب مستر ها است که با تکیه بر اطلاعات الکسا پروژه هایشان را تنظیم کنند. در سیستم الکسا هر قدر که امتیاز داده شده به وب سایت کمتر باشد یعنی وب سایت از جایگاه بالاتری برخوردار است.

خدمات فعلی الکسا چیست؟

خدمات غیررایگان الکسا شامل تحلیل بازار، تحلیل وبسایت، تحلیل سئو، تحقیق کلمات کلیدی و رتبه‌بندی است.
در کنار این چند سرویس رایگان و محدود برای پیدا کردن سایت‌های مشابه، مشاهده آمار تخمینی وبسایت و فهرست رتبه‌بندی وبسایت براساس کشور یا دسته‌بندی هم دارد.

به جای نوارابزار قدیمی الکسا هم حالا افزونه‌هایی برای مرورگر کروم و فایرفاکس ارائه شده است. این افزونه‌ با یک کلیک گزارشی شامل رتبه جهانی و کشوری، تعداد بک‌لینک، سایت‌های مشابه، سرعت سایت، لینکی به آرشیو وبسایت و لینکی به تحلیل آماری وبسایت نمایش می‌دهد.
بحث اصلی بر سر الکسا همان رتبه‌بندی وبسایت‌ها است. از زمانی که الکسا شروع به رتبه‌بندی وبسایت‌ها کرد، وبمسترها و صاحبان کسب‌وکارهای اینترنتی از آن به عنوان یک شاخص مهم استفاده می‌کردند اما اکثر افراد می‌گفتند -برخی هنوز هم می‌گویند- این رتبه‌بندی درست نیست.

پس اول ببینیم داستانش چیست و چرا رتبۀ الکسا حرف و حدیث زیاد دارد.

دلیل اهمیت رنکدهی سایت ها چیست؟

این رتبه جایگاه یک سایت را در مقایسه با سایر سایت ها نشان می دهد.
بیانگر این است که آیا امکان ارتقای سایت‌ وجود دارد یا خیر.
در صورت کسب رتبه بالا و جلوتر بودن رقبا از شما، می توانید یک راهکار برای پایین آوردن رتبه سایت تان طراحی کنید.
کسب رتبه بالا در سایت Alexa به این معناست که فرصت های کسب درآمد از سایت خودتان را از دست داده اید.
خیلی از شرکت های تبلیغاتی و… تمایل به همکاری با سایت های پرترافیک دارند چون در این صورت می توانند به مخاطبان زیادی دسترسی داشته باشند.
رتبه الکسای پایین تر یعنی بازدید بیشتر، و این از نظر کاربران به معنای مورد اطمینان بودن آن وبسایت ها و در نتیجه اعتماد کردن به آنها برای خرید و همچنین معرفی آن سایت ها به آشنایان و دوستان شان است.
رتبه الکسا در برندسازی یک سایت تأثیر می گذارد زیرا در ایران بسیاری از افراد اعتبار یک سایت را در جایگاه الکسای آن می بینند.

چطوری میتونم رتبه بندی الکسا یه سایت رو چک کنم؟

این یه قسمت ساده از آموزش کار با الکسا است که فقط کافیه وارد سایت رسمی الکسا بشین و نام دامنه خودتون رو تایپ کنین و دکمه Return رو بزنین. الکسا اسم این گزارش رو گذاشته “Website Traffic Analysis”.

در این گزارش معیارهای جالبی مثل نرخ پرش، بازدید روزانه صفحه به ازای هر بازدید کننده، مدت زمانی که کاربران روزانه در سایت شما صرف میکنن و درصد بازدید از جستجو نشون داده شده. همچنین دموگرافی‌های مختلف، یه لیست از سایت های لینک شده به شما و حتی سرعت صفحه یا زمان بارگذاری سایت رو بهتون نشون میده. همچنین با نصب تولبار الکسا میتونین رتبه Alexa هر سایتی که بازدید میکنین رو هم ببینین.

علاوه بر رتبه جهانی الکسا، یه رتبه بندی محلی هم داریم که همون موارد قبلی و رتبه سایت در منطقه خاص جغرافیایی رو نشون میده.

نحوه تشخیص رتبه جعلی الکسا

با بررسی UpStream متوجه می‌شویم که این سایت از یک سایت ناشناس ورودی بیشتری نسبت به سایت گوگل داشته است، پس اینه که شک بر انگیزه! که چه سایتی است که تونسته سیل کاربران بیشتری را روانه این سایت کند بیش از گوگل؟! که دیدیم بله این سایت ناشناس یک شبه ره صد ساله رفته و از رتبه یک ملیون دنیا به رتبه 4k رسیده، که می‌تواند یا IP خریده باشد یا popup باشد، نکته دیگه بررسی کردیم که 90 درصد کاربران ایرانه که این اوکیه و قسمت دیگری که بررسی کردیم و قابل شک بود Bounce Rate بود که 37 درصد بود، یعنی فقط 37 درصد کاربران بعد از ورود به این سایت نسبتا فیک این سایت را ترک کردن و 63 درصد از کاربران زمان خود را در این سایت گذرانده‌اند، و مطالب آن را دنبال کردند. در پایان از سایت یک UpStream گرفتیم و دیدیم بله ورودی اول این سایت یک PopUp بوده، پس در نتیجه در بررسی الکسا دو نکته را در نظر می‌گیریم.

روند رشد نمودار سایت

ورودی سایت یا همان Up Stream که سایت اگر از یک سایت دیگه بیشتر از گوگل ورودی داشته باشد باید به آن شک کرد. البته بعضی مواقع سایتی که بیشتر ورودی داده را بررسی می‌کنیم و می‌بینیم یه وبسایت با محتوای عالی است که آن را تبلیغ کرده. در نتیجه مشکلی نیست!
نتیجه گیری کلی: در اصل می‌توان گفت الکسا هم قابل اعتماد است و هم غیر قابل اعتماد. در حقیقت ذات اصلی الکسا کاملا قابل اعتماد است اما وبسایت‌هایی هستند که مثل همیشه می‌خواهند همه چیز را دور بزنند برای کسب درآمد بیشتر و گرفتن تبلیغات بیشتر با ساخت یک رتبه الکسای کاملا جعلی! فراموش نکنید که اینجا ایران است. انسان‌هایی هستیم خلاق با هوش بالا که می‌توانیم خیلی چیزها را دور بزنیم و همینطور بفهمیم که کجا دورمان زده اند! پس اینبار بررسی می‌کنیم سایت‌هایی را که می‌خواهند با ساخت رتبه جعلی الکسا، قانون الکسا را دور بزنند و برای خودشان نامی در بین وبمستر‌ها دست و پا کنند.
تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در فارسی بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.